понедељак, 25. мај 2015.

САЧУВАЈМО ЛЕТОПИС - одбројавање је почело!Некада су речи сувишне када се ради о нечему крајње дивном али и онда кад се ради о нечему крајње тужном, лошем или нерационалном. У целости биће пренет текст са сајта Матице српске из секције Сачувајмо Летопис – одбројавање је почело.
Летопис Матице српске је најстарији живи часопис у Европи и читавом свету. 

Само девет година дели нас од обележавања двестогодишњице од покретања Летописа. Није први пут да Летопис наилази на тешкоће у излажењу, али први пут није препознат као приоритет од стране досадашњих финансијера. Зато је важно да се што већи број људи укључи у нашу акцију САЧУВАЈМО ЛЕТОПИС – ОДБРОЈАВАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО.Учествујете у акцији САЧУВАЈМО ЛЕТОПИС – ОДБРОЈАВАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО и БУДИТЕ ДОБРОТВОР Матице српске. Упишите се у знаменити низ оних који су својим прилозима и завештањима омогућили трајност Летописа Матице српске, али и несметани рад Матице у целини. Уколико желите да уплатите средства, јавите се путем мејла на адресу letopis@maticasrpska.org.rs ради потписивања уговора о донацији и осталих појединости.У јануарско-фебруарском броју Летописа Матице српске одужићемо Вам се тако што ћемо Ваше име, уз Вашу дозволу, објавити у рубрици ДОБРОТВОРИ И ПРЕНУМЕРАНТИ.


Сви донатори биће позвани на Дан добротвора, свечаност која се одржава сваког 26. децембра, на којој се захваљујемо добротворима и доброчинитељима који су помагали Матицу српску у текућој години. Желимо да покажемо да Ваш гест није само помоћ Матици и Летопису, већ начин на који се постаје део великог низа пријатеља Летописа и Матице, који од далеке 1824. године брину, чувају и развијају Летопис.

УЧЕСТВУЈТЕ ПУТЕМ ПРЕТПЛАТЕ у акцији САЧУВАЈМО ЛЕТОПИС – ОДБРОЈАВАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО. На располагању Вам стоје следеће могућности пренумерације:


  • Претплатите се на шест месеци (добићете 6 свезака Летописа Матице српске) по цени од 1.000 динара. Трошкови поштарине урачунати су у цену.
  • Претплатите се на целу годину (добићете 12 свезака Летописа Матице српске) по цени од 2.000 динара. Трошкови поштарине урачунати су у цену.
  • Преплатите се на два примерка Летописа, укључите се у нашу акцију САЧУВАЈМО ЛЕТОПИС – ОДБРОЈАВАЊЕ ЈЕ ПОЧЕЛО у року од годину дана, по цени од 3.000 динара, при чему ћемо један примерак слати на Вашу адресу, а други на адресу Министарства културе, на име актуелног министра културе. На тај начин ћемо сваког месеца на културан, отмен и господствен начин подсећати министра да смо постојали пре њега, али и на то да ћемо постојати након њега.
  • Претплата за иностранство за целу годину (добићете 12 свезака Летописа Матице српске) по цени од 100 €. Трошкови поштарине урачунати су у цену.       инструкција за девизно плаћање

  • Рачун за уплату је 205-204373-09, код Комерцијалне банке. Након извршене уплате, замолили бисмо Вас да попуните наруџбеницу и пошаљете нам је заједно са копијом уплатнице на адресу: Матица Српска, улица, Матице српске 1, 21000 Нови Сад. Такође, податке из наруџбенице, као и скенирану или фотографисану уплатницу, можете послати на мејл адресу pretplatalms@maticasrpska.org.rs. За све додатне информације можете се јавити Светлани Милашиновић, секретару Редакције, на број телефона 0621852207 (од 9,00 до 15,00 ).Са своје стране, осим ажурног слања најновијих свезака Летописа, редакција ће Ваше име, уз Ваше одобрење, објавити у јануарско-фебруарској свесци Летописа за 2016. годину, у рубрици ДОБРОТВОРИ И ПРЕНУМЕРАНТИ. На тај начин желимо да Вам покажемо да Ваша претплата није тек помоћ нашем часопису, већ гест којим на симболички начин постајете део Летописа и Матице српске.

ЛЕТОПИС МАТИЦЕ СРПСКЕ 
најстарији живи књижевни часопис у Европи покренут 1824.Нема коментара:

Постави коментар